Skip to content
Menu

Interview met Adam Mroz, Gieter @ Limburgia

27-05-25 Limburgia - Adam

Hoelang werk je al bij ons in het bedrijf?

Ik werk hier sinds vier maanden.

Wat vind je het leukste aan werken bij Limburgia?

Het is een klein bedrijf, goede collega’s, we maken van een blok (of broodje) aluminium de mooiste producten op het gebied van bouwbeslag. Van niets, naar iets. Van een gesmolten stuk aluminium naar een mooi ingepakt product.

Overal waar ik kom, kijk ik nu (al) automatisch naar het deurbeslag om te zien wie dat gemaakt heeft. Dat zegt genoeg over hoe ik in mijn werk zit.

Welke 3 vaardigheden heb je het meeste nodig in jouw functie?

  1. Rust kunnen bewaren, want je werkt met 800 graden materiaal, veiligheid boven alles.
  2. Je moet het aluminium goed kunnen lezen. Bijvoorbeeld, is het aluminium op de juiste temperatuur en de gesloten aluminium van een goede samenstelling?
  3. Je moet kunnen werken met de verschillende machines, dus weten waar alle knoppen en andere onderdelen voor dienen.

Wat zou je nog graag willen leren binnen je huidige functie?

Ik heb nog genoeg te leren. In een gieterij ben je nooit uitgeleerd. Wat dat betreft heb ik nog een hele weg te gaan.

Aan welk project werk je op dit moment en wat is hier het meest leerzame aan?

Wij gieten verschillende producten zoals krukken, schilden en knoppen. Meestal machinaal maar ook met de hand, dat is vakwerk.

Hoe zouden jouw collega’s jou omschrijven?

Harde werker, laat zich niet het kaas van het brood eten, werkt graag samen, maar houdt niet van getreuzel en gedoe om niets.

Omschrijf de band met je collega’s uit je team

Wij vertrouwen elkaar blindelings en dat werkt heel fijn kan ik je zeggen!

Waarom ben je bij ons komen werken?

Na 20 jaar in de logistiek was ik toe aan iets nieuws. En die kans heb ik bij Limburgia gekregen in de gieterij. Alles is nieuw voor mij en dat vind ik erg leuk.

Word onderdeel van ons team via limburgiabouwbeslag.nl/vacatures

Op de hoogte blijven?

Limburgia_Logo

© Limburgia Bouwbeslag 2025.
All rights reserved.